Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Film visar allt om nya Suzuki Jimny

En lång och ingående introduktionsfilm vänder ut och in på bilvärldens kanske hetaste lilla bil just nu – innan den ens haft premiär.

Kommande Suzuki Jimny har fått står uppståndelse bland motorintresserade världen över trots att avtäckningen ännu inte har skett och att bara smygtagna bilder, en handfull officiella diton är allt som finns att ta del av. Tills nu.

Nu finns nämligen en introduktionsfilm (se nedan) om bilen. Och det handlar inte om någon kortfilm med bilen i mörka snabba vinklar. Nej, filmen är över 23 minuter lång och visar nya Jimny invändigt som utvändigt på såväl snö, lera som asfalt.

Med filmen kommer även en hel del data som att modellen har frigångsvinklar fram/bak upp till 41 respektiver 51 grader samt en markfrigång på 21 centimeter, beroende på utförande.

I filmen behandlas två versioner, Jimny och Jimny Sierra. Den sist nämnda är snäppet större: 3 550 mm lång, 1 730 mm hög och 1 645 mm bred. I filmen har Sierra-versionen den större motorn, en radfyra vid namn K15B på 1,5 liter medans ”vanliga” Jimny har den trecylindringa R06A-motorn.

Med största sannolikhet är det Sierra-versionen som lär bli aktuell för den europeiska marknaden men knappast vid namn Sierra

 – det namnet förknippar vi med en helt annan bil från en annan tid.Nu ska vi inte ta hela nöjet från dig, plocka nu fram Sushin och ta del av filmen. Och ordboken – då den är på japanska.

https://youtu.be/oG_tMMhtBGc