Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fint för finsmakaren

Ät i det gröna med stil, men se till att ha lite ”grönt” i fickan om du vill göra det med Rolls-Royce nya picknickset. Inte så lite förresten…

Än är inte sommaren över. Nog skulle man kunna tänka sig ytterligare en picknick, speciellt om den kan avnjutas med det picknickset som Rolls-Royce nu presenterar.

Detaljarbetet ska ha gjorts med samma omsorg som märkets bilar och paketet omfattar, förutom glas, bestick, porslin och ”matlådor” även plats för två personer med bordsskivor i pianolack och dynor i läder. Lädret kan fås i tre olika kulörer, Ardent Red, Navy Blue eller Anthracite, och trät är av amerikansk valnöt.

Som alltid finns det en hållhake. I detta fall att paketet görs i en limiterad upplaga av 50 exemplar då det utgör ett utrustningsalternativ till Rolls Royce Phantom i Zenith-utförande. Bilarna blir de sista tillverkade av sjunde generationen Phantom.

Drophead debuterade 2007 och coupén året därpå och det mesta pekar på att de karossalternativen inte kommer finnas i och med generation åtta, som vår spionfotograf redan fångat på bild.

Med andra ord behöver du vara båda rik och snabb för att få koppla av i gräset med grejorna på bilden. Bilen som krävs för att få tillgång till dem kostar över fyra miljoner kronor och går ur produktion i år.