Fisker Atlantic avslöjad

Fisker Atlantic – Karmas mindre syskon – avslöjad

Fisker berättade förra veckan att de ska visa upp sin nya modell, då under projektnamnet Nina, på bilsalongen i New York denna vecka. Nu, dagarna innan premiären, har bilen blivit avslöjad. Så även modellnamnet som är Atlantic.

Återigen är det den tjeckiska bilsajten autoforum.cz som avslöjar en ännu inte presenterad bilmodell. Frågan är var de får alla officiella bilder från, biltillverkarna borde ju någon gång dra öronen till sig och sluta skicka material till dem.

 

 I nuläget kallas bilen av ”Projekt Nina” och det enda vi har fått den officiella vägen är den stiliserade bilden som du ser här intill.

 Men tack vare avslöjandet vet vi nu att bilen kommer att heta Atlantic. Det syns tydligt på skylten bak på bilen.

 Precis som på storebror Karma är det en elmotor som står för driften tillsammans med en bensinmotor som tjänar till att förlänga räckvidden. Men till skillnad från Karma sägs Atlantic få en turbomatad fyrcylindrig maskin från BMW.

 Medan Fisker Karma får anses vara väldigt dyr med en prislapp norr om miljonstrecket säger rykten att Atlantic ska bli betydligt mer skonsam för plånboken. Ungefär halva priset snackas det om vilket i så fall skulle innebära omkring halvmiljonen i Sverige.

 Mer information om Fisker Atlantic får vi senare i veckan.