Fisker blir Elux

Wanxiang blåser nytt liv i Fisker och modellen Karma, men ska även döpa om den till Elux.

Efter mycket om och men köptes den både konkurs-, skuld- och skandaltyngda biltillverkeraren Fisker upp av det kinesiska bolaget Wanxiang 2014. En tid därefter uttalade sig den nye ägaren Lu Guanqui att ha ska göra allt han kan för att klå Tesla, vare sig det bär eller brister.

Wanxiang har tidigare meddelat att de kommer att lansera en ny modell redan 2017 och troligtvis rör det sig om en färdigutvecklad version av tvådörrarscoupén Atlantic.

Nu nås vi av rapporter som säger att Wanxiang planerar att slopa namnet Fisker till förmån för Elux, om det nu kommer en reinkarnation av Karma kommer den alltså heta Elux Karma. Källorna uppger ingen anledning till varför Wanxiang valt att byta ut namnet, men det kan troligtvis ha att göra med den stormiga historia som förknippas med namnet Fisker.

Wanxiang har fortfarande inte beslutat om var de uppdaterade modellerna ska byggas, men de ska ha beslutat att det inte kommer att bli på Valmet-fabriken i Finland. Wanxiang utlovar även att uppdaterade Karma ska lanseras i mitten av 2016 och kommer att kosta cirka 135 000 dollar, cirka 1 150 000 kronor, men det återstå att se.