Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fler modeller på gång från Lynk & Co

Volvo S90, XC40 och XC90 utgör basen för nya bilar från koncernkollegan Lynk & Co. Två nya modeller är på gång för Europa.

Kinesiska Lynk & Co må knappt ha kommit i gång i Europa men nu lägger man i en växel till. Två nya modeller för kontinenten är på gång, avslöjar en källa för brittiska Auto Express.

Som brukligt ska bilarna baseras på Volvoteknik och det är XC90 som står modell för en ny stor, sjusitsig suv medan en ny sedan har S90 som bas – båda bygger på Volvos SPA-plattform.

Båda bilarna ska stå klara i början av nästa årtionde och kommer bara att erbjudas elektrifierade – helt eldrivna eller som hybrider. Tillverkaren har sedan tidigare gått ut med att bara elektrifierade bilar är aktuella för Europa. Fyra drivlinor ska finnas till suven men inte alla ska komma från Volvo, hävdar källan.

Enligt Auto Express ska modellerna heta 04 och 05, logiskt då de tidigare heter 01, 02 och 03. Enligt källan ska alla dessa vara aktuella för den europeiska marknaden.

Det är däremot inte den planerade prestandabilen baserad på Volvo XC40 och plattformen CMA . Med 250 hästkrafter ur en tvåliters turbomotor ska den ta upp kampen mot bilmodeller som Ford Focus RS.

Det dröjer innan bilarna från Lynk & Co når europeisk mark, men vi har redan provkört 01 och 02.