Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fler läckta bilder på BMW Z4

I måndags kunde vi visa läckta bilder på nya BMW Z4, nu kommer det än fler – som även visar motor och inredning.

Tidigare i veckan kunde vi visa läckta bilder på kommande BMW Z4 som ska visas upp för första gången i Pebble Beach under Monterey Car Week nästa vecka. Nu nås vi av fler bilder även om det är osäkert var de kommer ifrån.

Förmodligen handlar det om officiella pressbilder på vift och nu får vi chansen att ta en närmare titt på tredje generationen av BMW:s roadster Z4.

Även denna gång är det toppversionen M40i som vi ser och på bilderna kan vi ta del av såväl motorrum som inredning – se galleriet nedan. Det först nämnda säger inte så mycket mer än att motorn är sexcylindrig och är byggd av tillverkarens M-avdelning (när såg du ett inspirerande motorrum senast förresten?). Med största sannolikhet handlar det om märkets turbomatade B58-motor.

Bilderna på inredningen visar det vi kunde förvänta oss: BMW:s nya giv BMW Live Cockpit Professional som vi tidigare har sett hos nya X5 och nya 8-serien. Det digitala snittet fick vi först bekanta oss med under Digital Day 2018 tidigare i år.

Även om förarmiljön är digital och infotainmentskärmen i mitten är mer närvarande än tidigare så känns BMW:s gamla/klassiska form igen på mittkonsol, fläktutblås och knapparrangemang.

Teknisk data och detaljer kring nya BMW Z4 väntas inte komma förrän till höstens bilsalong i Paris.