Fler smakprov på Volkswagen T-Cross

Skynket dras av Volkswagens minsta suv T-Cross senare i höst men här är ytterligare tre illustrationer på bilen och ett klipp där den beskrivs som "cool".

Volkswagen T-Cross är en illa bevarad hemlighet, om det nu någonsin har varit meningen att att hålla den hemlig till premiären i höst vill säga. Den senaste tiden har man redan visat modellens praktiska sida, hela bilen i psykedelisk maskering samt en första illustration på bilen.

Nu släpper Volkswagen ytterligare tre illustrationer på det som kommer bli märkets minsta suv och som rullar ut på marknaden under början av 2019. Baken har vi redan sett på första illustrationen men nu får vi se fronten och inredningen, om än i skissform.

Retrodesign? Reflexrampen är tillbaka.

Det vi ser är en bil som visar tydligast släktskap med modell T-Roc, en suv/crossover i C-segmenet som vi på Teknikens Värld redan har kört (läs provkörningen här). Dock ser vi här nya grepp som tvärgående list i grillen och reflexramp baktill. Nytt grepp förresten – reflexramper var mäkta populära för 15-20 år sedan, bland annat hos den då nya koncernkollegan Seat (tänk Toledo och Cordoba).

En skiss på inredningen visas och som även den för tankarna till tidigare nämnda T-Roc. Också T-Cross kommer att finnas med tvåfärgad instrumentbräda samtidigt som tolv olika exteriöra kulörer ska finnas att välja bland.

Med knappar och spakar lär inredningen bli rätt lik den i T-Roc. Foto: Volkswagen AG

Med skisserna lanserar även Volkswagen en film under parollen ”I am cool” där vi som hastigast får bekanta oss med bilens formgivare.

https://youtu.be/JTAvgTTTMJs