Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fler snabbladdningsstationer när Tesla och OKQ8 inleder samarbete

Elbilarna blir allt fler i Sverige men antalet laddstationer ligger lite på efterkälken. Det ska Tesla och OKQ8 nu försöka råda bot på när de inleder ett samarbete.

I Sverige i dag finns 13 så kallade Tesla Supercharger-stationer som ger en halv laddning på bara 20 minuter. Stationerna i Sverige finns från Löddeköpinge i söder till Krokom i norr. I Europa finns i dagsläget totalt 105 sådana snabbladdningsstationer.

Nu inleder Tesla Motors och OKQ8 ett samarbete som ska öka antalet laddstationer och utöka flexibiliteten hos de som kör på el. Laddstationerna blir inte öppna för alla med elbil, utan är anpassade för de som kör just Tesla.

– Det krävs att olika aktörer samarbetar för att driva elektrifieringen och elbilsbeståndet framåt, därför är vi väldigt glada över att vi gör den här satsningen tillsammans med Tesla. Det är ett steg i arbetet för att underlätta vardagen för elbilsägare, säger Julie Chatterjee, Head of Business Development på OKQ8.

– Vi har stora planer på expandering i Sverige och arbetar för att etablera ett nätverk av Supercharger-stationer runt om i landet. OKQ8 är en viktig samarbetspartner i den satsningen, säger Peter Bardenfleth, skandinavisk direktör på Tesla Motors.

De första Tesla/OKQ8-gemensamma snabbladdningsstationerna placeras i Sillekrog, Sundsvall och Ödeshög. Varje station kommer att ha mellan sex och åtta laddstolpar och kostar ingenting att använda.