Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080222-meriva-concept
080222-meriva-concept
080222-meriva-concept
080222-meriva-concept

Flexibla Meriva med självmordsdörrar

På Genèvesalongen dyker Opel upp med framtida Meriva i konceptform. Det som är spännande med bilen är att den har bakhängda bakdörrar för större flexibilitet.

Opel Meriva är i dag en av de mest flexibla mini-mpv-bilarna som finns på marknaden. Nya konceptbilen Meriva Concept visar att framtiden kommer att bli än mer flexibel. Bilen visar upp Opels nya dörrsystem som de valt att kalla FlexDoors. Det innebär att bakdörrarna är upphängda i bakkant och kan öppnas upp 90 grader, vilket underlättar insteget rejält. Samtidigt påpekar Opel att det gör in- och utsteget säkrare för barn då de inte kliver rakt ut i trafiken. Dessutom ska barn inte ha några problem med sikten utåt tack vare den lilla böjen på bakrutans nedre linje.

Till skillnad från de få andra bilar som har bakhängda dörrar så har Opel valt att behålla B-stolpen. Detta för att bakdörrarna ska fungera individuellt utan att man behöver öppna framdörrarna som på till exempel en Mazda RX-8. Dörrarna har helt enkelt en egen låsmekanism.

Tillsammans med interiören FlexSpace vill Opel visa att Meriva är den perfekta bilen för småbarnsfamiljen.

Bilen visas på Genèvesalongen som drar igång om knappt två veckor.