Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: nitra.sme.sk

Flygande bil har kraschlandat

Den flygande bilen Aeromobil har under en testflygning kraschat i Slovakien. Testföraren räddades av en fallskärm.

Under förra hösten visade ett slovakiskt företag upp sin skapelse Aeromobil 3.0 som är precis vad många drömt om ända sedan bilen uppfanns. Nämligen en flygande bil.

Ännu kvarstår en rad tester för och utveckling för att bli godkänd som flygbil. Det var just det som utvecklingsteamet ägnade sig åt i fredags när Aeromobilen kraschade nära flygplatsen i Nitra-Janíkovce.

Med uppfinnaren Stefan Klein bakom spakarna gick plötsligt någonting fel och enligt ögonvittnen på platsen gick det flygande fordonet in i en oavsiktlig spinn. Strax därefter utlöstes nödfallskärmen som hjälpte till att dämpa kraschen. Den flygande bilen fick omfattande skador, men piloten klarade sig turligt nog utan skador och ska enligt uppgift ha förts till sjukhus.

Detta missöde resulterar troligtvis i att lanseringen som är planerad till 2017 ytterligare en gång kommer att försenas.

– Testning och ytterligare produktutveckling av den nuvarande prototypen kommer att fortsätta efter att vi bytt ut de skadade delarna, säger Aeromobil i ett uttalande.

Foto: nitra.sme.sk

 

Foto: nitra.sme.sk
https://youtu.be/kzYb68qXpD0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!