F&M Mugello

F&M Mugello – nytt italienskt fullblod smygvisas

Tro det eller ej, men Pisa har annat än ett torn som lutar. Staden har också en supersportbilstillverkare, F&M by Mazzanti Automobili, och som nu smygvisar Mugello – företagets första mittmotoriserade superbil.

Maranello, Modena och Sant’Agata Bolognese tänker de flesta på när man säger orden italiensk supersportbil. Och visst är det rätt att tänka så med tanke på Ferrari, Pagani och Lamborghini.

 Men det finns minst en stad till som kan förknippas med italienska fullblod i plåt, nämligen Pisa. För det är i Pisa och dess förort Pontedera som bilbyggarfirman F&M by Mazzanti Automobili har sitt säte. Sedan tidigare har de två modeller på programmet – Antas V8 GT och Vulca V12.

 Nu är en tredje modell på ingång för i januari nästa år ska de presentera Mugello. Och som en liten aptitretare har de nu skickat ut fyra väldigt dunkla bilder som vi självklart har gjort vad vi kunnat för att ljusa upp dem och bli beskådliga. Se i bildgalleriet nedan.

 

 De skriver också att bilen är formgiven av Luca Mazzanti och Zsolt Tarnok, där sistnämnda är företagets chefsdesigner, och att maximalt fem exemplar ska handbyggas årligen. På så vis säger man sig kunna garantera förstklassigt utförande och högsta exklusivitet till de få lyckliga som får chansen att äga en Mugello.

 Tittar vi på de ”uppljusade” bilderna ser vi att det är riktiga sportbilsformer med mycket veck, vinklar och vrår. Lite Zagato-känsla infinner sig när man tittar på bilen i profil. LED-ljus både fram och bak syns tydligt liksom luftscoopet på taket.

 I januari lär vi ha all fakta om F&M Mugello som vi misstänker blir både vrålsnabb och vråldyr.