Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Typ 2 T2
Volkswagen Typ 2 T2
Volkswagen Typ 2 T2
Volkswagen Typ 2 T2

Folkabussen Typ 2 tar farväl i fin ”självbiografi”

Efter 64 år av äventyr har Volkswagen Kombi, mer känd som Typ 2 T1/T2, till slut kastat in handduken. Nu syns den en sista gång för att framföra och förverkliga sina sista önskningar i en fin, självbiografisk film. Häng med!

Kanske är den världens mest älskade bilmodell genom tiderna? Folkabussen Volkswagen Typ 2 har skänkt glädje till många människor runt om i världen i årtionden, men sedan 31 december 2013 är det slut. Då tillverkades det sista exemplaret i fabriken i Brasilien. 34 år efter att produktionen hade upphört i Europa.

Folkabussen, som tog form redan 1947 och presenterades två år senare, är känd under en rad olika namn. Typ 2 T1 och T2, de två modeller som är mest kända och som denna artikel handlar om, har bland annat fått lystra till tilltalsnamnen Bulli, Kleinbus, Samba, hippiebuss, VW-buss, Kombi, Transporter, Camper och Microbus. bara för att nämna några.

Men den klassiska folkabussen har inte lämnat jordelivet riktigt än (kommer förmodligen heller aldrig att göra det) då den i en välproducerad film framför och förverkligar sina sista önskningar. I filmen får vi se bussens födelse och upptåg som under många årtionden glatt människor i flera generationer. Den fina buss vi ser i huvudrollen är en Volkswagen Kombi Last Edition som presenterades förra året.

Här kan du läsa mer om folkabussens historia. I bildgalleriet nedanför filmen kan du ta del av folkabussens historia i bilder. Sevärt!

https://youtu.be/tXynxODC4eY?width=575&height=353