Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Saab 9-3 Turbo X
Saab 9-3 Turbo X
Saab 9-3 Turbo X
Saab 9-3 Turbo X Foto: Teknikens Värld

Förare av svarta bilar tror de är bättre i sängen

Visste du att färgen på bilen avslöjar vilken typ av människa som äger den? Det visar en högst ovetenskaplig undersökning gjord i Storbritannien.

Brittiska leasingfirman Flexed har genomfört en studie bland 1 550 nybilsköpare som avslöjar att färgen på bilen genomskådar personligheten.

Vitt är den färg som flest personer väljer när de köper bil. Vad säger det om dessa köpare då? Enligt undersökningen är köpare av vita bilar mer moderna till sinnet och köper dessutom i större utsträckning familjebilar.

De personer som har köpt en grön bil är motsatsen till de som köpt vitt. Omoderna är ägare som kör grönt, likaså är de något av vägens ”skitstövlar” då de enligt undersökningen visar minst hänsyn till andra trafikanter.

Kör man blå bil har man i stället gladast humör, är mest självsäker och väluppfostrad. Förare av silverfärgade bilar är de mest mogna personerna och även de som kör mest försiktigt.

Att köra en röd bil innebär att man som person är extrovert men med aggressiviteten alltid när till hands.

Röda bilägares motsatts är ägare av bruna bilar. De är introverta och den kategori förare som löper störst risk att drabbas av en olycka.

Undersökningen har också plockat fram en profilbil av ägare som kör svarta bilar. Denna säger att de som kör svart är farliga, rebelliska och anser sig själva vara bättre än andra i sängen.

Det är oklart hur undersökningen exakt har gått till, så vi ska ta slutsatserna med en stor nypa salt och i stället se på dem med en god portion humor.

Undertecknad är enligt denna undersökning glad, självsäker och väluppfostrad. Hur är du som person baserat på din bils färg? Berätta med en kommentar nedan.