Foto: Scott Shepherd

Föraren av denna mosade Toyota klev ur bilen oskadd

En man med verklig änglavakt är amerikanen Scott Shepherd. Hans Toyota MR2 blev totalskrot, ändå klev han ur bilen med bara några skrapsår.

Ta en titt på bilderna här. Titta framför allt på förarsidan där bilen är helt mulad. Dörren är hoptryckt, vindruteramen kraftigt nedtryckt och framför torpedväggen, där motorn inte finns eftersom Toyota MR2 har mittmotor bakom sittbrunnen, finns inte mycket kvar. Med tanke på bilens massiva skador tycker man att det borde vara omöjligt att klara sig oskadd, men det var precis vad föraren av denna bil gjorde.

Amerikanen Scott Shepherd berättar på Facebook om olyckan han och hans MR2 från 2001 (dvs tredje och sista generationen) var med om den 18 mars i år på väg I-95 på amerikanska östkusten.

Han blev omkörd av en pickup som slängde sig in framför honom. Då flög en hink av något slag av pickupens flak och Scott Shepherd försökte väja. Han förlorade kontrollen över sin Toyota MR2 som snurrade ett halvt varv. Bilen hamnade under en lastbil som körde över främre delen och Scott Shepherd fastnade under instrumentbrädan som trycktes ned över benen som fastnade. Han tog sig ur skorna och fick benen fria, skar upp tygsuffletten och tryckte tillbaka vindruteramen för att kunna ta sig ur vraket.

Pigg och glad bara en kort stund efter en allvarlig olycka. Otroligt! Foto: Scott Shepherd

Väl uppe på fötter igen kunde han konstatera att han var oskadd, bara några skrapsår och blåmärken. I ett rent lyckorus passade han på att ta lite bilder på bilen och sig själv stående bredvid, något som borde ha varit omöjligt med tanke på krockvåldet.

”Verkligen välsignad. Jag lämnade sjukhuset utan ens ett plåster. Heder åt Toyota-ingenjörerna. Jag borde inte vara här just nu”, skriver Scott Shepherd på Facebook.

1 AV 9
Foto: Scott Shepherd
2 AV 9
Foto: Scott Shepherd
3 AV 9
Foto: Scott Shepherd
4 AV 9
Foto: Scott Shepherd
5 AV 9
Foto: Scott Shepherd
6 AV 9
Foto: Scott Shepherd
7 AV 9
Foto: Scott Shepherd
8 AV 9
Foto: Scott Shepherd
9 AV 9
Foto: Scott Shepherd