110808-ford säljer koncept Foto: Ford / Wieck

Ford auktionerar ut konceptbilar

Sugen på ett unikt åkdon? Ford har bestämt sig för att auktionera ut två av de gamla konceptbilar som står och dammar på lagret, nu kan du köpa en Ford Shelby GR-1 Concept från 2004, eller en Ford Thunderbird Sports Roadster Concept.

Förra året höll RM Auctons en hel auktion med Ford-tema, där olika konceptbilar från det senaste decenniet såldes ut, och nu är det dags igen. Denna gång rör det sig dock bara om två bilar. 

Först ut är en Ford Shelby GR-1 Concept, som gjorde sin publika debut vid bilträffen i Pebble Beach, Kalifornien, 2004. Bilen, som byggdes för att hedra 40-årsjubiléet av den legendariska Shelby Daytona Coupé, har bland annat ett färgschema i silver med blåa fartränder och 19 tum stora tolvekrade fälgar. Tyvärr är just detta exemplar inte i körbart skick, till skillnad från den andra Shelby GR-1 Concept som byggdes och visades på bilsalongen i Detroit några månader senare.

Den andra bilen till salu är Ford Thunderbird Sports Roadster Concept, som visades på Detroitsalongen 2001. Bilen, som var konceptet som föregick lanseringen av produktionsversionen av Thunderbirdm, har en glasfiberkåpa bakom sittbrunnen som smälter in snyggt i bilens linjer.

Som brukligt när Ford säljer bilar på auktion, så kommer överskottet att gå till välgörenhet. I detta fall kommer vinsten att gå till den amerikanska barndiabetesfonden. Bilarna är värderade till mellan 125 000 och 200 000 dollar styck, motsvarande mellan omkring 800 000 och 1 300 000 kronor.