Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: James Lipman / Ford

Ford Bronco kommer till Europa

Suktar du efter nya Ford Bronco? Då kommer dagens besked som en glad överraskning – Ford meddelar att den återupplivade terrängbilen ska säljas i Europa i slutet av nästa år.

När Ford lanserade helt nya Bronco för snart två år sedan var det många här i Europa som blev besvikna över att Ford valde att inte sälja modellen här. Men nu har amerikanerna ändrat sig. Bronco kommer hit genom Fords officiella säljkanaler. Och det handlar inte om halvmesyren Bronco Sport, utan om riktiga Bronco. Försäljningen kommer att starta mot slutet av 2023 och det är bara vänsterstyrda bilar som kommer hit. Storbritannien blir alltså utan nya Bronco.

Bronco kommer dock bara att säljas i begränsad omfattning, hur många som eventuellt kan komma till Sverige är högst osäkert. Ford har inte heller avslöjat något om vilka versioner och vilka motorer som ska säljas här, bara att det uteslutande blir den långa fyrdörrarsversionen som kommer hit.

På den amerikanska marknaden är samtliga Bronco-varianter fyrhjulsdrivna. Det finns två motorer att välja mellan – en fyrcylindrig EcoBoost-bensinmotor på 2,3 liter, 274 hästkrafter och 420 newtonmeter samt en EcoBoost-V6:a på 2,7 liter, 314 hästkrafter och 542 newtonmeter.

I USA kostar Bronco i tvådörrarsutförande från 30 800 dollar (317 000 kronor) och i fyrdörrarsutförande från 34 700 dollar (357 000 kronor).