Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ford

Ford Bronco snart i Sverige

Ford börjar snart sälja nya Bronco i Sverige. På utvalda europeiska marknader, däribland Sverige, kommer man att kunna köpa Bronco med V6-motor.

Vi visste redan att nya Ford Bronco är på väg till Europa, men nu klarnar bilden av när den kommer och vilka versioner som är aktuella. Sverige är utvalt som en av marknaderna som får tilldelning på bilar, men tyvärr vet vi ännu inte hur många det blir och när de kommer hit.

Ford Sverige meddelar att Bronco kommer att säljas i begränsat antal och att bilarna som kommer hit är i utförandena Outer Banks och Badlands, vilket bara är två av de hela tio utföranden av Raptor som finns i USA. Outer Banks har hög- och lågväxel medan Badlands är lite mer terränganpassad med låsbar diff fram, frånkopplingsbar främre krängningshämmare och Bilstein-stötdämpare med extra reservoar.

Båda versionerna har en 2,7 liter stor V6-motor som ger 335 hästkrafter och 563 newtonmeter. 10-växlad automatlåda är standard. Förutom V6:an säljs Bronco även med en fyrcylindrig bensinare på 400 hästkrafter, men ingen av motorerna har i dagsläget fått något WLTP-värde för förbrukning eller CO2-utsläpp.