Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford dementerar uppgifter om nedläggning av Mondeo

Det snurrar uppgifter lite överallt som säger att Ford ska lägga ned bland annat Mondeo. Ford har uppmärksammat surret och har känt sig tvungna att gå ut med en dementi.

Ford genomgår rejäla förändringar de närmaste åren. På den nordamerikanska marknaden kommer halvkombi- och sedanutbudet att tunnas ut kraftigt till förmån för suvar, crossovers och pickuper. En av alla modeller som är på väg att försvinna är Fusion, en modell som finns även i Europa men under namnet Mondeo.

Uppgifterna från USA har gett ringar på vattnet, bland annat skriver brittiska The Telegraph att Ford kommer att klippa banden till Mondeo, som därmed försvinner, samtidigt som arbetsstyrkan i Europa sägs minska med 24 000 anställda. Och eftersom Mondeo försvinner kommer sannolikt även de närbesläktade MPV:erna Galaxy och S-Max att tas bort från marknaden.

En Ford Galaxy med ratten på höger sida.

Ford har uppmärksammat nyhetsrapporteringarna i Europa och sätter nu ned foten. De meddelar att Mondeo inte ska läggas ned, inte heller Galaxy och S-Max. I ett uttalande skriver företaget följande:

”Vi har för närvarande vårt starkaste fordonssortiment i Europa. Medan vi regelbundet utvärderar våra framtida produktplaner baserat på kundernas preferenser och trender finns det inga förändringar just nu. Mondeo är fortfarande en viktig del av vår produktlinje i Europa. Vi har uppgraderingar som kommer till Mondeo senare i år, vilket rör nya drivlinor såväl som exteriöra och interiöra uppdateringar samt förbättringar av Mondeos hybridsortimentet.”

LÄS MER: Ford kan slopa sina MPV:er i Europa

Angående nedskärningen av arbetsstyrkan viftar Ford bort uppgifterna som rena spekulationer.

Att en uppdaterad version av Mondeo är på gång har vi sett tack vare vår spionfotograf. Mondeo facelift syntes till under testrundor i våras, och även så sent som i slutet av juli. Bilderna i galleriet nedan är från det senare tillfället.