Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Edge blir billigare och lyxar till sig

Fords stora, med europeiska mått mätt, suv Edge är på väg till Sverige i Vignale-utförande. I november når den Ford-handlarna, men bara utvalda sådana. Dessutom sänks priset över hela Edge-programmet.

Generation två av Ford Edge hade premiär redan i juni 2014 och den svenska säljpremiären var planerad till våren 2015. Så blev det icke eftersom Edge nådde svensk mark först nyligen. Vi tog då genast ut den på test och imponerades av komforten (stort suv-test med 22 olika modeller på länken), framför allt hur tyst det är i kupén tack vare den aktiva brusreducering som modellen har utrustats med. Vad som inte imponerade var det höga inköpspriset och den höga milkostnaden. Med 62,44 kronor per mil ligger den fyrhjulsdrivna 210-hästars dieselvarianten nästan 16 kronor högre än exempelvis Honda CR-V, som förvisso är en något mindre bil.

För att göra Edge till ett intressantare alternativ i den tuffa suv-klassen har Ford ändrat prisbilden. Enligt dem själva har de marknadsanpassat priset. Därför kostar Edge Titanium 2,0 TD 210 hk AWD numera 399 900 kronor. Det är nästan 50 000 kronor mindre än vad den kostade för några veckor sedan.

Den som inte nöjer sig med utrustningsnivån Titanium kan från och med november sikta in sig på Edge Vignale. Det innebär exklusivare utseende och detaljer som gör att kör- och åkupplevelsen känns ännu lite lyxigare.

Priset för Ford Edge Vignale 2,0 TD 210 hk AWD börjar på 476 900 kronor.