Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ford

Ford F-150 kommer till Sverige

USA:s älsklingspickup kommer nu till Sverige. Bilåterförsäljaren Hedin Mobility Group meddelar att de kommer att sälja F-150 i Sverige med början under första kvartalet 2023.

Fords eldrivna pickup F-150 Lightning har rönt så stort intresse hemma i USA att Ford tvingats sluta ta emot beställningar, produktionen för 2022 och 2023 sägs redan vara tingad och det ser inte ut att finnas några utsikter för modellen att komma till Europa. Men nu kommer i alla fall förbränningsmotorversionen av USA-pickupen hit. Det är Hedin Mobility Group som har tecknat avtal med Ford om att importera och sälja F-150 först i Sverige och Tyskland och längre fram i flera europeiska länder. 

Inledningsvis är det V6- och V8-motor som är aktuellt. Lariat 5,0L V8 FlexFuel går att köra på etanol medan Raptor 3,5L V6 EcoBoost och Limited 3,5L V6 PowerBoost Full Hybrid vill ha bensin. Förmodligen ganska mycket av den varan.

Säljstarten för Ford F-150 är planerad till november och de första bilarna levereras under första kvartalet 2023. Någon prislapp är ännu inte satt. Ford F-150 har sedan tidigare kunnat köpas genom olika bilhandlare som importerat bilarna till Sverige, men genom avtalet med Ford blir Hedin första auktoriserade återförsäljare för modellen.