Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford F-150 VelociRaptor 6x6 – för att sex är bättre än fyra

Sex hjul är bättre än fyra, i alla fall när det kommer till körning i exempelvis lös sand. Men det är nog inte därför som Ford F-150 VelociRaptor 6x6 har tagits fram.

Det är inte Ford som står bakom F-150 VelociRaptor 6x6 utan Texas-firman Hennessey som är kända för att trimma bilar så det står härliga till och som förvandlar Ford F-150 Raptor till VelociRaptor.

Just det sistnämnda har de återigen gjort, men tagit det hela ett steg längre. Den som avfärdar deras 608-hästars VelociRaptor 600 för att vara fåhjulig har nu ett alternativ. Ford F-150 VelociRaptor 6x6 har nämligen sex hjul, precis som Mercedes G 63 AMG 6x6, en annan högst potent terrängbil.

Medan Hennessey har låtit motorn vara, Fords EcoBoost V6-motor på 456 hästkrafter och 691 newtonmeter, har de satsat på terrängegenskaperna. Fjädringen är av Baja-typ (dvs mjuk och väldigt lång fjädringsväg) och de 20 tum höga fälgarna har försetts med rejäla offroad-däck.

Men... eftersom det är Hennessey vi har att göra med här så finns det så klart värre doningar under huven, för den som vill. V8:an på 5,0 liter med 608 hästkrafter, den som finns i redan nämnda VelociRaptor 600, kan klämmas ned mellan framhjulen till en extra kostnad.

För motsvarande drygt 2,5 miljoner kronor blir Hennessey F-150 VelociRaptor 6x6 med V6-motor din. Då ingår även själva grundbilen. Det är nästan halva priset mot vad Mercedes G 63 AMG 6x6 kostar.