Ford Fiesta facelift andas Aston Martin

Ford uppdaterar lilla citybilen Fiesta med en front som för tankarna till både den större Ford Mondeo och Aston Martin.

Det nya nyllet till trots är den största nyheten att Fiesta från och med den ansiktslyfta versionen får Ecoboost-motorn på 1,0 liter. Trecylindraren, som bland annat nyligen var delaktig i Fords rekord runt Ringen, har även valts till årets motor i sin klass. Till Fiesta kommer den i två olika versioner, på 100 och 125 hästkrafter.

 På dieselsidan finns en 1,5 liter stor fyrcylindring motor på 80 hästkrafter som lånas över från B-MAX. Sportmodellen Fiesta ST har fortsatt 180 hästkrafter.

 Fiesta kommer framöver komma med Active City Stop-system som hjälper förare att undvika kollisioner i låga hastigheter. Emergency Assistance märker om bilen är inblandad i en olycka och skickar iväg ett nödanrop till räddningstjänst.

 Fords MyKey tillåter ett slags ”administratör” (läs förälder) bestämma maxhastighet, maxvolym på stereon och att stereon är tyst fram till dess att alla passagerare har säkerhetsbälte på sig. MyKey ser även till att det inte går att stänga av antisladd och antispinn.

 Utsidan präglas av släktskapet med kommande Mondeo med en grill som för tankarna till Aston Martin. Strålkastarna har LED-lampor och motorhuven har ritats om. Inuti är nyheterna små men dagens Fiesta-förare kommer märka av den nya ratten och lite omflyttade knappar.