Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: © 2010 Ford Motor Company

Ford Fiesta RS kommer med 230 hk

Fords körglada ST-version av Fiesta har hyllats av så gott som alla som har kört den men nu kan vi se fram emot något ännu bättre – Fiesta RS som kan få upp mot 230 hästkrafter!

Vi, liksom många andra, har fattat tycke för Ford Fiesta ST. Exakt hur mycket vi tycker om den kan du se här. Kanske kommer vi att tycka ännu bättre om det som Ford sägs ha på gång just nu. Brittiska Auto Express har pratat med källor inom Ford som avslöjar att en Fiesta RS är under utveckling.

 RS-versionen kommer att drivas av samma turboladdade 1,6-litersmotor som Fiesta ST men effekten kommer att skruvas upp från 180 till omkring 230 hästkrafter. För att hantera kraften kommer lilla Fiesta att uppgraderas med nya stötdämpare, större bromsar och diffbroms på framaxeln.

 När det gäller utseendet på Fiesta RS är WRC-bilen (på bild) en god fingervisning om vad som kan komma. Rejäla skärmbreddare och stora luftintag i fronten ska särskilja RS från ST.

 Föregående generation Fiesta visades som ett RS-koncept 2004 men tog sig aldrig till serieproduktion. Framgångarna för nya Fiesta ST sägs dock ha fått Ford att våga ta steget fullt ut och RS-modellen lanseras troligen mot slutet av 2015.