Ford Fiesta ST, Focus ST och Focus RS samt Mustang hyllar Le Mans-segern 1966

Ford glömmer inte sina framgångsrikaste år i Le Mans 24-timmarstävling som påbörjades 1966. Därför har de nu tagit fram fyra modeller som kläs i ett speciellt 50th Anniversary-paket.

För exakt 50 år bröts sex års Ferrari-dominans i världens mest krävande 24-timmarslopp Le Mans. Överst på pallen klev i stället Ford med australiensiska förarna Bruce McLaren och Chris Amon. 1966, 1967, 1968 och 1969 utgör Fords era på banan, 1970 tog Porsche tog över med 917.

Ford vill markera sina framgångsrika år med GT40 i Le Mans genom att släppa fyra specialmodeller med Fiesta ST, Focus ST, Focus RS och Mustang GT som bas. Alla lackerade i svart med ljusgrå ränder som löper över huv, tak och baklucka.

Dessa 50th Anniversary-bilar är dessutom proppade fulla med grejer som normalt hittas på extrautrustningslistan.

Ford Mustang 50th Anniversary

50 exemplar av varje bil ska byggas. Tyvärr måste man vara fransman eller fransyska för att få lägga vantarna på en bil. Samtliga 200 bilar är tydligen öronmärkta för den franska marknaden.

Oavsett land, en liten miss anser vi att Ford har gjort. Var är 50th Anniversary-varianten av nya Ford GT? Visst, den har ännu inte börjat levereras ut till kunderna, men den hade passat som handen i handsken här.

Ford Focus RS 50th Anniversary