Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Fiesta ST200 officiell – ännu busigare

Sorry, men någon Fiesta RS ser vi ännu inte i sikte. Kanske den aldrig kommer, för nu visar Ford upp Fiesta ST200 med fler hästkrafter och ännu mer bus.

När lilla Ford Fiesta på Genèvesalongen 2012 visades upp i ST-utförande imponerades vi. 180 hästkrafter i den lilla krabaten som väger in på omkring 1,1 ton. Sämre blev det inte när vi efter marknadslanseringen tog med den i Bankalaset 2013. Vi blev förälskade i bilen redan efter några varv på Knutstorp Ring.

Sedan dess har vi, och många med oss, gått och väntat på en RS-version av den lilla busen. För ett drygt år sedan, efter det att Fords nya Performance-avdelning bildats, utlovades att Fiesta var på väg i ett ännu mer hetlevrat utförande, en Fiesta RS trodde vi.

Nu vet vi bättre, den vassare versionen som avsågs var Fiesta ST200 som ställs ut på bilsalongen i Genève med start i morgon den 1 mars.

Genom små modifieringar av Fiesta ST:s befintliga 1,6-liters EcoBoost-turbomotor har effekten pumpats upp med 18 hästkrafter och maxvridet med 50 newtonmeter. Totalt är det 200 hästkrafter och 290 newtonmeter som gäller. Men det är faktiskt inte allt. En 15 sekunder lång overboost-funktion pressar upp siffrorna till 215 hästkrafter och 320 newtonmeter.

Som grädde på moset har Ford ändrat utväxlingen i Fiesta ST:s manuella sexväxlade låda genom att korta ner slutväxeln från 3,82 till 4,06.

Justeringarna innebär att Fiesta ST200 gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder, två tiondelar snabbare än vanliga Fiesta ST, medan toppfarten är 230 km/h, tio upp jämfört med 180-hästarsversionen.

Jämfört med Fiesta ST har ST200-versionen dessutom fått chassit vässat, bland annat genom en sänkning med 15 millimeter, styvare fjädring och förbättrade främre hjulupphängningar som tål krafterna bättre.

Ford har även försett Fiesta ST200 med mer precis styrning, större bromsar bak, förbättrad Torque Vectoring-teknik och ESP-antisladdsystem som går att ställa in i tre olika lägen.

Ford har tagit fram unika 17-tumsfälgar och en unik lack, Storm Grey, till ST200-varianten för att den inte ska blandas ihop med sitt tamare syskon. Även insidan skiljer sig färgmässigt.

Säljstart för Ford Fiesta ST200 är det i juni och de första leveranserna är planerade att äga rum senare under sommaren.