Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ford

Ford Focus får digital förarmiljö och mildhybridteknik

Fords golfklassare Focus uppdateras – ärver mildhybridteknik och digital förarmiljö från andra modeller. 

Ford Focus generation fyra lanserades 2018 och nu kommer modellen med nymodigheter som digital förarmiljö och mildhybridteknik. Det är dock inga nya uppfinningar, vi känner dessa sedan tidigare.

Drivlinan vid namn Hybrid är den samma som hos modellerna Puma och Fiesta där en trecylindrig motor på en liter får assistans av ett 48-voltssystem och ger en effekt på antingen 125 eller 155 hästkrafter. I WLTP-cykeln drar båda motorerna 0,51 liter/per mil och släpper ut 115 gram koldioxid per kilometer.

Foto: Ford

Liksom i fallet med Puma och Fiesta så kan motoralternativet bara paras med en manuell låda med sex växlar men finns till modellens olika kaross- och utrustningsnivåer.

LÄS MER: Volkswagen + Ford = sant

Mildhybridalternativet ersätter den tidigare bensinaren på 1,5 liter och 150 hästar. Systemets batteri, som är luftkylt, har placerats under passagerarstolen fram och stjäl därmed inget utrymme för bagage.

Foto: Ford

Focus får även en digital förarmiljö vi känner igen från Kuga (vår provkörning av modellen kan du läsa här) med en skärm på 12,3 tum i centrum. Den som valt tidigare nämnda (mild)hybridsystem kan där få unik presentation i realtid om hur drivlinan arbetar med elen.

Foto: Ford

Focus kan nu även fås med Fords uppkopplade tjänst LHI (Local Hazard Information) som varnar för vägarbeten, köer och olyckor. Hur systemet fungerar ser du i klippet nedan.

https://youtu.be/Lwi554u9_z8