Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ford Focus CNG
Ford Focus CNG
Ford Focus CNG
Ford Focus CNG

Ford Focus nu i Sverige som gasbil med 26 gram per kilometer

Från och med nästa månad kommer svenska marknaden att berikas med  ännu en gasbil. Det gång är det i golfklassen nyheten tillkommer då det  är Ford Focus CNG som lanseras.

I november kastar Ford in ett ess för att hålla nya Volkswagen Golf – som börjar säljas i november – stången. Ford lanserar nämligen Focus CNG, en bil som kan köras antingen på biogas, naturgas eller bensin. Med ren biogas i tanken landar koldioxidutsläppet på låga 26 gram per kilometer vilket naturligtvis innebär att Ford Focus CNG är miljöbilsklassad även efter 1 januari 2013 då nya, hårdare regler träder i kraft.

 – Med ännu ett miljöbilsalternativ på Ford Focus får vi ett mycket starkt erbjudande av miljöbilar – från den hyllade 1,0 EcoBoost, bränslesnåla miljödieslar samt Flexifuel till den nya Focus CNG, säger Anna Müller, vd på Ford Sverige.

 Grundmotorn i Focus CNG är 1,6-litersmaskinen för bensin med 120 hästkrafter. Denna konverteras av BRC Sweden AB i Trollhättan.

 Gasen förvaras i tankar av kompositmaterial som är placerade under bagageutrymmets golv. Den ordinarie bensintanken lämnas orörd.

 Totala räckvidden för gas- och bensindrift vid blandad körning är 120 mil.

 Priset för en gaskonverterad Ford Focus startar på 232700 kronor. Det är en femdörrars Focus i Trend-utförande. Alla tillvalspaket, så som de för Focus omtalade säkerhetssystemen, finns att tillgå även till gasversionen.