Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100623-ford-focus-le-mans
100623-ford-focus-le-mans
100623-ford-focus-le-mans
100623-ford-focus-le-mans

Ford Focus RS i klassiska Le Mans-färger

Rätt färg på en bil kan göra stor skillnad. Det understryks inte minst av de fem specialversioner av Focus RS som är framtagna för att hedra Fords framgångar på Le Mans. Vilken skulle du ta?

 Ford har fortfarande några ess i rockärmen för att hålla uppe intresset för Focus RS. Det ess de drar fram nu är förmodligen ett av de bättre. Inför klassikerträffen Le Mans Classic som hålls i juli har Ford tagit fram fem mycket speciella versioner av sin Focus RS. Varje bil har fått en färgsättning till minne av Ford-framgångar i det mest legendariska av de legendariska långloppen.

De flesta blickarna faller nog på exemplaret som är målat i de klassiska Gulf-färgerna ljusblått och orange och kanske kommer köpsuget krypande. Dessvärre är det verkligen först till kvarn som gäller, det finns nämligen inte fler än just dessa fem exemplar som ska säljas efter att de har visats på Le Mans Classic då de också kommer att prydas med startnumret från den historiska bil de representerar.

Många känner säkerligen igen Gulf-färgerna som fanns på GT40-bilarna som dominerade Le Mans 1968-69. De andra färgsättningarna är kanske lite mer anonyma. Svart med silverränder representerar Ford MkII som vann 1966, rött med vita ränder fanns på den MkIV som segrade år 1967, vitt med blåröd rand motsvarar Ford Mk IIB som ställde upp i Le Mans samma år och den Ford Capri RS 2600 som tävlade år 1972 var blå och vit.

Läs mer