100408-focus-rs500-slut

Ford Focus RS500 slutsåld på tolv timmar

Den som är sugen på Fords svarta best – Focus RS500 – får hoppas på ett mirakel. Alla de 500 exemplaren är nämligen slutsålda, och så var det redan tolv timmar efter att bilen avslöjades.

 Trots att ingen har sett den mer än på bild och att ingen vet hur dyr den blir så är Ford Focus RS500 redan slutsåld. Den begränsade upplagan om 500 bilar försvann inom endast tolv timmar efter att Ford visade de första bilderna i förra veckan. En källa inom Ford berättar för brittiska Autocar om den något förvirrade stämning som fanns hos Ford-återförsäljarna när folk anmälde sitt intresse.

Inför lanseringen hade Ford skapat en hemsida just för Focus RS500. Men hemsidan hackades förstås och bilder på bilen läckte ut. Kort därefter beslutade Ford att göra bilen officiell, två dagar tidigare än planerat. Det ställde till det för återförsäljarna som inte hade informerats om bilens existens. Helt plötsligt ringde folk som ville boka en bil som inte fanns. ”Det ledde till en del förvirrade telefonsamtal”, säger Ford-källan till Autocar. Mer än 500 intresseanmälningar ska ha gjorts endast i Storbritannien. Många kommer att bli besvikna eftersom endast 500 exemplar ska säljas fördelat på 20 europeiska länder.

Den som till slut får tag i en Focus RS500 har ett framhjulsdrivet monster att leka med. Den gamla Volvo-bekantingen, en 2,5-litersfemma med turbo, har skruvats upp med 45 hästkrafter till 350 totalt. Och allt ska ut till framhjulen. Focus RS500 finns enbart i en färg – mattsvart.

Läs mer