Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ford Focus Sedan facelift 2015
Ford Focus Sedan facelift 2015
Ford Focus Sedan facelift 2015
Ford Focus Sedan facelift 2015

Ford Focus Sedan facelift officiell – inget för Sverige

Så får nu också sedanversionen av Ford Focus ta del av Aston Martin-fronten som kombisedanen och kombin fick redan förra månaden på Genèvesalongen.

Det var i februari som vi skrev om Fords storsäljare Focus som genomgått uppdatering efter tre år på marknaden som nuvarande generation. Då handlade det om kombisedanen, eller halvkombi som vi hellre kallar den, och kombin. Nu är det dags för sedanversionen att få ta del av samma uppdateringskur, en uppdatering som för oss är ganska ointressant eftersom sedanmodellen inte är aktuell här i Sverige. Men vi ger den några minuter i rampljuset ändå.

Fronten är helt omgjord där grillen, som andas mycket Aston Martin, är i fokus. Strålkastarna är helt nya och dimljusen har blivit rektangulära i stället för runda. Rumpan känns igen från innan ansiktslyftet (rumplyftet) men bakljusen är nya med mer slimmat utseende. Även stötfångarpartiet bak och nedre delen av bakluckan har förändrats. Focus Sedan känns nu, bakifrån sett, mer amerikansk än tidigare.

Interiört är helhetsintrycket detsamma som innan uppdateringen, men Ford har gjort förändringar för att fräscha till insidan. Inte minst har antalet knappar på mittkonsolen minskat samt ratten gjorts om med andra och omplacerade knappar för enklare användning. Dessutom är backkamera standard, med hjälp av en 4,2- eller 8-tumsdisplay på mittkonsolen, på de bilar som är utrustade med MyFord Touch.

Vill du veta mer om nyheterna som kommer med Ford Focus facelift, exempelvis tekniska förändringar i chassi och drivlina, bör du klicka dig vidare till artikeln om kombisedanen och kombin. Där finns information som mer rör dig som svensk kund.

Världspremiär för Ford Focus Sedan facelift är det på bilsalongen i New York nu i april.