Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ford

Nya Ford Focus ST Kombi officiell

Söker du en Ford i golfklassen och vill ha både kraft och utrymme så kanske Ford Focus ST Kombi kan vara något. Nu är den officiell och här är bilderna.

Tidigare i år blev Fords sportiga giv i golfklassen, Focus ST, officiell. Nu presenteras även utförandet med kombikaross. Bilen är framtagen av divisionen Ford Performance och rullas in i saluhallarna under sommaren.

Drivlinemässigt är det samma visa som för femdörrarsversionen som gäller. Maximalt 280 hästkrafter och 520 newtonmeter ur en 2,3-litersmotor kopplad till en sexväxlad manuell låda alternativt en åttaväxlad automatare om du gillar bensin. 190 hästkrafter och 400 newtonmeter ur en motor på två liter kopplad till en sexväxlad manuell låda gäller för dig som är inne på diesel.

Foto: Ford

När det kommer till koldioxidutsläpp och bränsleförbrukning är siffrorna 179 g/km och 0,79 l/mil för bensinaren och 125 g/km och 0,48 l/mil för dieselversionen.

LÄS MER: Ford C-Max läggs ned

Ännu är det bara Ford i Storbritannien som har nämnt prisuppgifter: 30 595 pund för dieselversionen och 33 095 för bensinaren vilket motsvaras av cirka 377 000 respektive 407 000 kronor

Foto: Ford

Hur Ford Focus är som kombi kan du läsa om i vår provkörning av modellen här. Hur Focus ST är utan det där extrautrymmet tar vi oss snart an – håll utkik här på webben och i tidningshyllan med andra ord.