Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford kan slopa sina MPV:er i Europa

Ford är missnöjda med hur bilförsäljningen går i Europa och ska börja fokusera mer på små crossovers, suvar och transportbilar. Det gör att flera modeller kan komma att skrotas.

Brexit och ett modellutbud som inte hängt med konsumenttrenderna har gjort att Ford tappar i Europa. Det menar Fords ledning som i veckan presenterade sin rapport för andra kvartalet i år.

Som läget är just nu förväntar sig märket att tappa sett till förra året då man gjorde en totalvinst på 234 miljoner dollar i Europa – alltså lite mer än två miljarder omräknat i svenska kronor.

Det gör att märket måste tänka om – och att flera modeller kan ligga i farozonen, rapporterar Automotive News.

Enligt Ford sålde de två småsuvarna Ford Kuga och EcoSport som aldrig förr i Europa under årets andra kvartal i år. Bra går även transportbilen Transit, pickupen Ranger och ”utvalda importer” (vi gissar att de menar exempelvis Ford Edge och Mustang).

Sämre går det för märkets MPV:er, exempelvis C-Max, som nu enligt Automotive News riskerar att slopas. Enligt siffror från JATO Dynamics såldes 31 888 C-Max i Europa under första halvåret i år vilket var en minskning med 18 procent jämfört med året innan. Andra modeller som också ryktas ligga pyrt till är S-Max, Galaxy och Mondeo.

Enligt Fords finansdirektör Bob Shanks är majoriteten av Fords modellpalett i Europa olönsam, och taktiken framöver ska därför bli att satsa mer på crossovers, transportbilar och suvar.

Men förändrade konsumenttrender är inte det enda som gnager Ford för tillfället. Storbritanniens uttåg ur EU och det fallande pundet har skadat den amerikanska tillverkaren. Storbritannien är Fords största marknad i Europa.

– 2016 gjorde vi en vinst på 1,2 miljarder dollar i Europa (10,5 miljarder svenska kronor), och den största delen kom från Storbritannien. Brexit och det fortsatt svaga pundet har inneburit en motvind för vår Europeiska business, ska Jim Farley, Fords globala marknadschef, ha sagt under presentationen av kvartalsrapporten, enligt Automotive News.