Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080701-volvo-ford-renault
080701-volvo-ford-renault
080701-volvo-ford-renault
080701-volvo-ford-renault

Ford letar köpare till Volvo

Volvo är numera det enda kvarvarande märket inom Fords så kallade Premier Automotive Group. Hur framtiden ser ut är oviss. Ford har länge nekat till en eventuell försäljning av Volvo, men nya uppgifter gör gällande att amerikanerna nyligen fört diskussion med två olika intressenter.

Nya uppgifter från Automotive News berättar att Ford har fört två separata diskussioner med Renault om en möjlig försäljning av Volvo. Den första diskussionen avbröts eftersom de båda biltillverkarna inte kunde komma överens om priset. Den andra diskussionen tog fart i slutet av förra året och hur Renault ser på Volvo i dagsläget är det nog bara Renault själva som vet.

Ett annat företag som Ford har fört diskussioner med är Dongfeng Motor Group (DMG), Kinas tredje största biltillverkare. För bara ett par veckor sedan tog rykten fart som sa att kinesiska Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) var intresserat av Volvo och därmed kontaktat Ford. Dessa uppgifter stämde inte, möjligtvis kan det vara så att DMG blandades ihop med SAIC när ryktena skapades.

Hur mycket substans det finns i de nya uppgifterna är svårt att sia om. Är Volvos framtid inom Ford oviss, vad tror du?

Tidigare artiklar om turerna kring Volvo