Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Mustang facelift – tre snabba från provkörningen

Erik Wedberg är i trakterna kring Nice i Frankrike för att köra uppdaterade Ford Mustang. Nytt utseende, mer mos i V8-motorn men mindre i den fyrcylindriga – har Mustang blivit en bättre bil?

Hej Erik, exakt var är du?

– Jag har stannat vid vägkanten och ska precis köra in i den lilla staden Tourrettes utanför Nice. Det ser ut att vara en trivsam liten ort men jag kan inte tänka på annat än min kollega Mikael Stjernas numera kultförklarade reportage härifrån (se det nedan). Det viskas om att Micke ska få nyckeln till staden inom kort som tack för sin insats.

Du kör uppdaterade Mustang, hur mycket är nytt?

– Det handlar om ett gammalt hederligt facelift. Fronten har fått lite ny design som i mitt tycke är ett misstag. De nya strålkastarna får den att se ut som en surmulen fisk och jag tycker att Ford ska akta sig för att göra samma misstag som man gjorde på 1970- och 1980-talen, Mustang ska ha klassiska former. Utöver det har Mustang fått fler aktiva säkerhetssystem, vilket är viktigt för att rädda upp det dåliga krockbetyget. Dessutom har V8-motorn fått lite mer kraft, 450 hästkrafter medan den lilla fyrcylindriga motorn har fått lägre effekt men högre vridmoment. Båda motorerna kan nu kombineras med en tioväxlad automatlåda. V8-motorn är som tidigare en härligt mullrande otidsenlig maskin som passar Mustang perfekt. Det här är en rolig, knasig bil. Men det går inte att bortse ifrån att den faktiskt blir bättre, mer balanserad, med den mindre motorn.

När kan man köpa uppdaterade Mustang?

– Nu! Och det är bråttom! Mustang är en av de modeller som kommer att drabbas hårt av nya skattesystemet bonus-malus och just därför har Ford Sverige redan tagit hem närmare 75 lagerbilar som registreras före den 1 juli. Vill man däremot fabriksbeställa uppdaterade Mustang så är det för sent, då hinner den inte registreras i Sverige innan de nya reglerna börjar gälla. Och då blir det dyrt, galet dyrt.

I kommande nummer av Teknikens Värld berättar Erik Wedberg mer om uppdaterade Ford Mustang.

Filmen nedan har egentligen ingenting med denna provkörning av göra, men i och med platsen för provkörningen och Erik Wedbergs tillbakablick till 2010 och Mikael Stjernas provkörning på samma ort, samt att vi hittade filmen i våra arkiv, kan vi inte låta bli att visa er den.

https://youtu.be/FEZWA1PoUEs