Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Mustang får fyra dörrar

Mustang ska inte bara anta formen av en suv utan också bli en fyrdörrarsmodell.

I våras bekräftade Ford att de ska bygga en elektrisk crossover som påminner om klassikern Mustang. Hur en sådan skapelse kommer att te sig återstår att se. 2020 ska Mach 1, som modellen kallas, stå färdig.

Nu nås vi av uppgifterna att Mustang även ska få fler dörrar än de två som modellen har i dag (och har haft sedan 1964). På ett slutet återförsäljarevent tidigare i oktober, där nya GT500 presenterades, ska Ford tydligen ha informerat de närvarande om att en fyrdörrars-Mustang med V8 kommer och att den ska ta upp kampen om kunderna med bland annat Porsche Panamera och Audi A7 Sportback. Uppgifterna kommer från Mustang-forumet mustang6g.com.

Nej, detta är inget foto utan en illustration (som förvisso är baserad på ett foto) skapad i datorn hemma hos X-Tomi Design.Nej, detta är inget foto utan en illustration (som förvisso är baserad på ett foto) skapad i datorn hemma hos X-Tomi Design.Nej, detta är inget foto utan en illustration (som förvisso är baserad på ett foto) skapad i datorn hemma hos X-Tomi Design.
Nej, detta är inget foto utan en illustration (som förvisso är baserad på ett foto) skapad i datorn hemma hos X-Tomi Design. Foto: X-Tomi Design

”Mustang 4d” ska tydligen vara en modell helt fristående från den Mach 1 vi nämnde i inledningen av denna artikel.

Några mer uppgifter än ovan nämnda finns inte, men på Internet spekuleras det i att modellen kan komma att baseras på samma arkitektur som suven Ford Explorer men att den i övrigt ska se ut som en förlängd Mustang.