Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091223-geely ford volvo
091223-geely ford volvo
091223-geely ford volvo
091223-geely ford volvo

Ford överens med Geely om Volvo

Nu är det officiellt. Ford bekräftar via ett pressmeddelande att de är överens med Geely om Volvo och att alla kommersiella villkor är lösta. Köpavtalet skrivs under första kvartalet nästa år medan själva försäljningen äger rum under andra kvartalet, om inget oförutsett inträffar.

Alldeles nyss skickade Geely Holding Group, Volvo Personvagnar och Ford Motor Company ut ett pressmeddelande som bekräftar att parterna (Ford och Geely) är överens om alla väsentliga kommersiella villkor för den föreslagna försäljningen av Volvo Personvagnar till Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd. (ZGH).

Geely räknar med att ett definitivt köpeavtal undertecknas under första kvartalet 2010 för att bana väg för själva transaktionen under årets andra kvartal. Innan dess kommer diskussionerna mellan parterna att fortsätta och fokus ligger på att färdigställa dokumentation och finansiering samt godkännande från berörda myndigheter.

Under de senaste veckorna har Geely även deltagit i ett flertal konstruktiva möten tillsammans med Volvos ledning samt representanter för arbetstagarorganisationerna och regeringarna i både Sverige och Belgien, där Volvos huvudsakliga produktionsanläggningar återfinns.

– Geely är angeläget att tillsammans med samtliga intressenter arbeta för att slutföra transaktionen i allas bästa intresse, säger Li Shufu, ordförande i ZGH.

I pressmeddelandet skriver Geely att om ett köpeavtal kommer till stånd kommer Volvo att behålla sin ledande ställning inom säkerhets- och miljöteknik, samt bli unikt positionerade som ett världsledande premiumvarumärke med tillväxtmöjligheter på den snabbt växande kinesiska marknaden.

Mer ingående detaljer kommer att offentliggöras så snart det slutliga avtalet undertecknats under första kvartalet nästa år.

Om Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd.

Zhejiang Geely Holding Group (ZGH) grundades 1986 och har sitt huvudkontor i Hangzhou, Kina. Geely Holding Group och dess närstående företag har etablerat verksamheter som omfattar hela fordonsindustrins värdekedja, från FoU till design, produktion, försäljning och service. Tillsammans utgör de en fullt integrerad och oberoende grupp av fordonstillverkare, som producerar bilar, motorer samt växellådor. I dag är dessa en av Kinas snabbast växande tillverkare inom fordonsindustrin, liksom även denna industris största privatägda företagsgrupp.

Läs mer