Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Ranger facelift – fakta, bilder och film

Fords pickupmodell Ranger uppdateras med nytt utseende och starkare samt snålare motorer.

https://youtu.be/E6F1CgC6twE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

De utseendemässiga förändringarna syns mest i fronten där grillen och strålkastarna har fått skarpare formgivning. Kupén har fått sig ett mindre lyft i form av modernare linjer och nytt infotainmentsystem samt nytt mätarhus framför ratten. Det sistnämnda består nu av en traditionell hastighetsmätare i mitten flankerad av två lcd-skärmar som kan anpassas att visa det föraren tycker är relevant.

Under huven sitter likt tidigare dieselmotorer på 3,2 respektive 2,2 liter. Den förstnämnda femcylindriga levererar samma effekt som tidigare, det vill säga 200 hästkrafter och 475 newtonmeter, men enligt Ford ska den vara upp till 18 procent snålare än tidigare.

Övriga fyrcylindriga 2,2-litersmotorer erbjuds med två effektuttag, antingen 130 hästkrafter som är fem mer än i föregångaren och utlovar 22 procent lägre förbrukning. Det starkare alternativet ger 160 hästkrafter och 285 newtonmeter, tio hästkrafter och newtonmeter mer än tidigare.

Nytt för uppdateringen är den nya 2,5-liters Duratec-bensinmotorn som levererar 166 hästkrafter och 225 newtonmeter.

Uppdaterade Ranger kommer att lanseras under tredje kvartalet i år men prisuppgifter eller vilka motorer som är aktuella för svenska marknaden är inte fastställt ännu.