Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Ranger facelift officiell

Jänkarna vill ha allt mindre och snålare bilar och dit hör faktiskt Ford Ranger. Pickup-modellens uppdateringar presenteras nu och kommer i produktion senare i år som årsmodell 2019.

Ford Ranger kommer i ny tappning, dock är det att betrakta som ett ansiktslyft. I fronten har det städats upp. Strålkastarna har fått en ny slimmad form liksom grillen och tyngdpunkten har flyttats ner tack vare en mer stilren stötfångare. Baktill är numera modellnamnet stansat i plåten på luckan.

Bilen presenteras med koncernens 2,3-liters EcoBoost-bensinare med dubbla turbosnurror, parad med en tiostegad automatlåda. Två- och fyrhjulsdrift finns att välja på och till den sistnämnda finns elektronisk diffspärr.

Ranger kommer att finnas i utrustningsnivåerna XL, XLT och Lariat och kan fås med krom eller sport-utförande. Paketet FX4 Off-Road ger fyra körlägen liksom Trail Control, som assisterar vid terrängkörning.

Invändigt märks bara små ändringar på instrumentbräda och mittkonsol, men Ranger har nu infotainmentsystemet SYNC 3.

Tillverkningen av Ranger årsmodell 2019 startar i slutet av 2018 i Fords fabrik i Wayne i delstaten Michigan, USA.

Segmentet mellanklass-pickuper har exploderat på hemmamarknaden och har vuxit med 85 procent sedan 2014. Anledningen är att allt fler suktar efter smidigare och snålare bilar.

I Teknikens Värld nummer 24/2016 deltog utgående version av Ranger i vårt test av sex pickupmodeller

 – den kom näst sist. Plus fick modellen för motor (3,2 TDCi 200) och säkerhet. Plumparna i protokollet var miljö, pris och körsmidighet.

https://youtu.be/P-XxdvBuJGw