Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091212-ford s-max galaxy
091212-ford s-max galaxy
091212-ford s-max galaxy
091212-ford s-max galaxy

Ford S-Max och Galaxy facelift 2010 avslöjade

Nu när lillebrorsan C-Max har kommit i helt ny kostym vill inte storebröderna S-Max och Galaxy vara mycket sämre. Syftar alltså på att dessa båda Ford-modeller genomgår en ansiktslyftning inför nästa år. Nu har bilderna läckt ut på nätet.

Förändringarna är inte jättedramatiska, men Ford S-Max och Galaxy får ta del av en rad exteriöra och interiöra uppdateringar inför nästa modellår. Av de båda är det det mindre syskonen S-Max som får de största förändringarna, i alla fall enligt de i förtid läckta bilder som du kan ta del av nedan.

S-Max får bland annat nytt utseende i fronten med hjälp av ny stötfångare, frontspoiler och dimljus. Den övre grillen är omarbetad en aning samtidigt som den undre grillen är helt ny och följer samma koncept som introducerades på nya Fiesta för snart två år sedan. Huven är också aningen omgjord med nya veck. Sett från sidan är S-Max fortfarande sig lik men det är när man sneglar mot bakljusens främre del som man kan misstänka att bilens bak har fått sig en översyn.

Sett bakifrån ser man att bakluckan och stötfångaren är nya, tillsammans med ovan nämnda bakljus. Tillsammans med den nya lite större takvingen kan man säga att bakpartiet har fått lite mer karaktär än tidigare.

Kliver vi in i bilen ser vi att dörrsidorna har fått sig en tur på ritbordet, precis som mittkonsolen också har fått. Skillnaden på mittkonsolen jämfört med tidigare är inte helt lätt att se, bortsett från radiodelen som nu är densamma som i Mondeo. Även instrumenthuset har uppdaterats, även detta i samma stil som i Mondeo.

På rymliga Galaxy är skillnaderna mellan före och efter ansiktslyftningen mindre. Vi vet inte hur bakpartiet ter sig men framtill ser vi att nosen har uppdaterats lätt med nya stötfångare, frontspoiler och huv. Den övre lilla grillen är något mindre bred än tidigare men ser också ut att ha rätats ut lite. Bikakemönstret i grillen har ersatts med tydligt markerade ribbor horisontellt enligt samma princip som i den nedre grillen. Dimljusens placering är också justerad.

Nu inväntar vi Fords officiella pressmaterial och bilder för att ta del av alla uppdateringar på S-Max och Galaxy. Förhoppningsvis innehåller materialet också en eller annan rad om nya och/eller uppdaterade motorer.

Läs mer

Test och provkörningar