Ford sätter färg på GT

Ford presenterar färgpaletten på sin nya supersportbil som kommer senare i år. Välj och vraka, om du är en av de få som får köpa bilen vill säga.

Nu har det släppts mer uppgifter om nya Ford GT som gör debut senare i år. Men den som suktar efter mer tekniska detaljer går bet. Här är det rent kosmetiska fakta som presenteras, nämligen vilka kulörer som kommer att finnas tillgängliga.

Förutom Liquid Blue, som var releasefärgen under Detroitsalongen 2015, kommer sju alternativ finnas: röd, vit, gul, grå, silver, svart och mattsvart. Alla noga utvalda för att påminna om märkets motorsporthistoria, enligt Ford.

Invändigt kommer en drös kombinationer av färger var tillgängliga på såväl klädsel, paneler som sömmar men Ford kommer att ha färdiga kombinationer som, återigen, ska påminna om gamla framgångar på världens racingbanor. Ja, det är ju trots allt 50 år sedan som GT40, modellens förebild, segrade under Le Mans 24-timmarslopp för första gången.

Anledningen till de relativt skrala utbudet av kulörer utvändigt är att GT ska ses som en klassisk bil och inte haka på tillfälliga trender. Om sedan färgade bromsok kan ses som klassiskt är en tolkningsfråga men Ford erbjuder även sina kunder sådana om de inte nöjer sig med svarta, som de är i originalutförande.

Innan du börjar skissa på din GT bör du veta att bara 1 000 bilar ska byggas och de 500 första redan är bokade. Dessutom tar sig Ford friheten att själv välja sina kunder och även bestämma hur du ska äga din GT. Du bör även ha kring 4 miljoner kronor redo på kontot, det är var bilen beräknas att kosta även om inga officiella siffror har nämnts.