070102_interceptor

Ford släpper lös jätte på Detroitsalongen

Efter flera veckors spekulationer avslutade Ford 2006 med att släppa bilder på konceptbilen Interceptor. Det är en jättesedan som sammanför de moderna muskelbilarnas attityd med 60-talets sportiga elegans.

Ford Interceptor är verkligen en stor muskelbil. Under huven sitter en 5-liters V8 som även kan köras på E85 och i det läget ger den 400 hästkrafter.

- Det här konceptet visar det bästa som amerikanska muskler har att erbjuda och vad det verkligen handlar om, säger Peter Hourbury, en av designarna. Interceptor är som en marinsoldat i uniform. Han ser smart och elegant ut men du ser att det finns ordentligt med kraft under kostymen. 

V8-motorn är en trimmad och ombyggd version av den 4,6-liters V8 som sitter i dagens Mustang GT. Kraften når bakhjulen via en sexväxlad manuell växellåda.

I hjulhusen finner man rent absurt stora 22-tumsfälgar som ändå inte ser så överdrivet stora ut. Det skvallrar lite om hur stor bilen verkligen är. För det är den. 512 cm lång, 194 cm bred, 139 cm hög och 306 cm i axelavstånd. En jätte i dess sanna mening och om några dagar kommer vi garanterat få fler bilder när den visas på Detroits bilsalong.