Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det är långa leveranstider på bilar från Ford – så långa att Ford nu slutar sälja modellerna för att hinna ifatt.Det är långa leveranstider på bilar från Ford – så långa att Ford nu slutar sälja modellerna för att hinna ifatt.Det är långa leveranstider på bilar från Ford – så långa att Ford nu slutar sälja modellerna för att hinna ifatt.
Det är långa leveranstider på bilar från Ford – så långa att Ford nu slutar sälja modellerna för att hinna ifatt. Foto: Ford

Ford stoppar all försäljning av Focus och Fiesta

Tills vidare går det inte att lägga en beställning på modellerna Focus och Fiesta i Europa.

Anledningen är väldigt långa leveranstider som en följd av komponentbrist. I dag är det upp till ett års väntetid på en ny Ford Focus eller Fiesta.

Ford lider av komponentbristen i världen. Det har gett väldigt långa väntetider på nya bilar och som en följd av det stoppar Ford alla nya beställningar på modellerna Focus och Fiesta i Europa. Det är bara redan förkonfigurerade bilar som kan säljas.

Ford vill försäkra sig om att de kan leverera de bilar som redan sålts.

Markus Thal, från bilfacket vid Fords fabrik i Saarlouis i Tyskland, bekräftade att produktionen av Ford Focus nu handlar om leveranser så långt fram som till 2023. Enligt Thal är det i dag inte möjligt att leverera en nysåld bil före våren 2023.

LÄS OCKSÅ: Ford Focus tas ur produktion 2025

Elbil byggs i Spanien

Ford har skrivit ner prognosen för antalet byggda Focus under året till 117 000, att jämföra med budgeten som låg på 195 000 bilar.

För 2023 planerar Ford att nå 143 000 sålda bilar, förutsatt att situationen inte blir värre.

Och det är problem med leveranser av halvledarbaserade komponenter som bromsar Fords produktion.

Arbetsstyrkan i Saarlouis väntas protestera mot nedskärningarna samt mot Ford-ledningens beslut att bygga en ny elbil i spanska Valencia i stället för i Tyskland.