Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ford Tourneo Custom Concept
Ford Tourneo Custom Concept
Ford Tourneo Custom Concept
Ford Tourneo Custom Concept

Ford Tourneo Concept visar nästa generation

Ford passar på att visa upp Tourneo Custom Concept på bilsalongen i Genève, och om vi känner Ford rätt är det nästa generation Tourneo vi ser.

Ett drygt år efter att Ford visat upp B-Max Concept kom den produktionsfärdiga versionen och det var inte mycket som ändrades från konceptbilen. En liknande historia utspelade sig när Fiesta ST Concept tappade namnet Concept och det är troligt att när nästa generation Transit lanseras om några månader så kommer den vara extremt lik Tourneo Custom Concept som just nu visas på bilsalongen i Genève.

 – En titt på Tourneo Custom Concept är nog för att förstå att den kommer vara en spännande frisk fläkt in i segmentet, säger Fords europeiske chef Stephen Odell i ett pressmeddelande. 

 Tourneo Custom Concept knyter an till Fords designspråk Kinetic Design, och ”Aston Martin”-grillen går igen även här. Hjulhusen är markerade med en breddning och längs sidan löper ett veck för att ge bilen en ”skuldra”.

 –Genom att använda de senaste Kinetic Design-principerna har designen fått en helt ny stil och blir mer dramatisk, säger Ford Europas designchef Paul Campbell.

 Även bakom ratten kommer Fordförarna känna igen sig med de räta linjer vi blivit vana vid att se. Backkamera är installerat i backspegeln och vingelvarnare ser till att reagera om föraren skulle råka lämna sin fil. Tourneo har plats för åtta passagerare på tre sätesrader.

 Under huven har Ford installerat en lite trimmad version av Fords 2,2 liter stora Duratorq-dieselmotor som i Tourneo Custom Concept ställer 155 hästkrafter till förarens förfogande. Till produktionsvarianten, som vi alltså misstänker kommer vara förvillande lik konceptet, kommer samma motor levereras med tre olika effektuttag –100, 125 och så värstingen på 155 hästkrafter.