Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford uppdaterar S-Max och Galaxy

Det ryktades till och med om nedläggning, men Ford väljer att uppdatera sina stora familjebilar S-Max och Galaxy. Modellerna får en lättare designuppdatering, nya stolar och möjlighet att göra bilen till en wifi-zon för tio uppkopplade apparater.

Stora familjebilar har det inte lätt på den europeiska marknaden. Försäljningen faller i takt med att bilköparna hellre väljer en stor suv än en personfraktare. Ford har som ett resultat av minskad efterfrågan slutat tillverka de mindre familjebilarna B-Max och C-Max.

Men de större modellerna Galaxy och S-Max får några år till, trots trög försäljning. Ford hoppas att en uppdatering av modellerna ska lyfta försäljningen. Bland annat får båda nya stolar i främre raden för att öka komforten för föraren och framsätespassageraren.

Insidan på S-Max.Insidan på S-Max.Insidan på S-Max.
Insidan på S-Max.

Du ska också kunna utrusta familjebilarna med Ford Pass Connect vilket gör bilarna till en wifi-zon för upp till tio uppkopplade enheter. Ford Pass Connect innehåller också ett system för att ge föraren varning om faror längre fram på färdvägen, och det utan att navigatorn är påslagen.

Toppmodellen Vignale får några uppdateringar gällande material i interiören, rattvärme samt framstolar som är uppvärmda och ventilerade.

Ford uppdaterade redan förra året modellerna med den senaste tvålitersdieseln som nu erbjuds med sexväxlad manuell eller åttastegad automatlåda. Dieselmotorn kan fås med effektuttagen 150, 190 eller 240 hästkrafter, den senare då med biturbo.

Insidan på Galaxy.Insidan på Galaxy.Insidan på Galaxy.
Insidan på Galaxy.

S-Max får en CO2-siffra mellan 130 och 152 gram per kilometer beroende på motor och utrustning. Motsvarande spann för Galaxy är 132 till 156 gram per kilometer. Så räkna med hög fordonsskatt de tre första åren.

Ford sålde 8 500 Galaxy i Europa förra året och 23 700 S-Max. Uppdaterade S-Max och Galaxy är beställningsbara redan nu.