070119_FIELDS

Fordchef backar om flygresor

Mark Fields, välkänd chef på Ford har de senaste dagarna fått utstå hård kritik för privata resor med företagets flygplan. Nu har Fields backat om resorna.

Mark Fields familj bor i Florida, själv bor han i veckorna i Detroit. Det är en ganska lång resa mellan de två städerna. Det är faktiskt en jättelång resa och egentligen är det ett omöjligt pendlingsavstånd. Det tycker dock inte Mark Fields eftersom det företag han jobbar på har ett eget jetplan. Och det planet har gått mellan Detroit och Florida i stort sett varje helg sedan ett par år tillbaka och Fields själv har inte betalat ett öre för det. Det är ju egentligen inte så konstigt då det är en löneförmån men när det blev känt för fabrikspersonalen på Ford så upprörde det känslor. De flesta tyckte att Fields, som tjänar många miljoner om året, inte riktigt behöver belasta Fords redan pressade ekonomi i onödan och krävde att han slutade åka hem över helgerna eller i alla fall betalade själv. 

Fields har nu meddelat sin personal att han kommer sluta ta Fords plan och börja flyga vanliga kommersiella flygplan hem till Florida. Resorna kommer dock Ford stå fortfarande stå för.