Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilden: McLaren MP4-12C tappar taket

Det har bara gått ett par veckor sedan McLaren officiellt fick en svensk generalagent, i form av Autoropa. Nu kan vi glädja oss åt att en ny modell, utan tak, är på gång, lagom till invigningen av McLaren Stockholm.

Det har bara gått ett år sedan McLaren Automotive i sin nuvarande form presentrerade sin första modell, MP4-12C, och för bara ett par veckor sedan blev det klart att märkets representant i Sverige (och hela Norden) blir Autoropa, som ju redan är generalagenter för Ferrari och Maserati och som sedan tidigare varit servicepartner för legendariska McLaren F1.

Lagom till att McLaren Stockholm slår upp sina portar inom kort kan det också finnas en ny McLaren-modell i bilhallen, ty nu bekräftar nämligen det Woking-baserade företaget att en taklös version av MP4-12C är på gång. Samtidigt skickar man ut den första (och andra) bilden. Helt officiell blir bilen om några veckor, men redan nu väljer man alltså att gå ut med vissa fakta.

MP4-12C Spider, som bilen kommer att heta, kommer likt sitt takförsedda syskon att ha en dubbelturbomatad mittmonterad V8 på 625 hästkrafter. Även chassits kolfiberuppbyggnad i MonoCell-teknik kommer att vara likartad som på vanliga MP4-12C, vilket i sin tur, trots takförlusten, ska göra Spider lika vridstyv och dynamisk (i alla fall enligt McLaren, och vi har knappast anledning att misstro det).

Mer än så vill inte McLaren berätta nu, men man skickar med en film, där Formel 1-föraren Jenson Button berättar om hur det är att köra fort utan tak. Den filmen ser du nedan, ännu länge ner ser du se två teaserbilderna i ett bildgalleri.

https://youtu.be/TRNjLjlaeNc?width=575&height=353