Första bilden på Jaguars suv F-Pace

Jaguar visar upp den första avslöjande bilden på kommande suven F-Pace som ska konkurrera med bilar som Audi Q5.

https://youtu.be/IqvbP-uxGIw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Första gången vi fick se Jaguars suv var när konceptbilen C-X17 visades upp på bilsalongen i Frankfurt 2013. Nu är det snart dags för produktionsversionen av denna att ha officiell premiär på samma salong. Nu släpper dock Jaguar en första officiell bild på nya F-Pace och vad vi kan uttyda av bilden är att den faktiskt inte kommer att skilja sig så mycket från konceptbilen.

F-Pace bygger på iQ-plattformen som även nya Jaguar XE är baserad på och således kommer även F-Pace i stor utsträckning var tillverkad av aluminium. Än så länge delar Jaguar inte med sig av vilka motorer modellen ska få men mest troligt är att även F-Pace kommer att få ta del av de nya fyrcylindriga Ingenium-motorerna och även en kompressormatad treliters V6:a. Framöver är det även troligt att en SVR-version kommer att lanseras och den kan tänkas få en femliters V8:a under huven. Samma som i F-Type R.

Det ryktas även om en helt eldriven version med en räckvidd på strax under 50 mil, men det återstår att se. Mer om nya F-Pace får vi veta när den har officiell premiär på bilsalongen i Frankfurt om två veckor.

F-Pace.
C-X17.