Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilden på Mercedes GLE Coupé!

Mercedes har släppt en bild som, kanske inte var tanken, avslöjar kommande BMW X6-utmanaren GLE Coupé.

Alla vill ha en, men endast BMW har en. Vi syftar självfallet på BMW:s utskällda men ack så populära X6. Audi har sin variant på gång, Porsche också. Mercedes har kommit lite längre än de båda övriga vilket bilden ovan avslöjar.

Bilden ingår i ett utskick som Mercedes gjort för att presentera märkets nya mellansportiga modellinje AMG Sport. Ett mellanting mellan vanliga modellerna med AMG-paket och de håriga AMG-modellerna. Alltså enligt samma koncept som BMW har med M Performance, steget mellan M Sport-paket och de riktiga M-modellerna.

Till höger på bilden ser vi nya C-klass i AMG Sport-utförande, eller Sport som det kort och gott benämns i modellbeteckningen. C-klassen på bilden tros vara C 450 Sport 4Matic som har premiär på Detroitsalongen i januari.

Till vänster på bilden finner vi det mest intressanta. Där tornar nämligen Mercedes X6-utmanare upp sig. En ML i coupéutförande, eller MLC som vi tidigare kallat den. Men i och med att ML ska byta modellbeteckning, enligt Mercedes nya namnstrategi, till GLE kommer X6-utmanaren med största sannolikhet att heta GLE Coupé.

Att det är just GLE Coupé kan vi slå fast genom att trixa lite med bilden (se nedan). Ändrar vi kontrasten ser vi att taklinjen sluttar kraftigt strax efter B-stolpen. Så ser inte en ML (GLE) ut. Detta är alltså första bilden av GLE Coupé och att Mercedes väljer att använda den i sin marknadsföring redan nu lär bara betyda en sak – någon dag i december blir det officiell, innan världspremiären på bilsalongen i Detroit i januari.