Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071008-nissan-gt-r
071008-nissan-gt-r
071008-nissan-gt-r
071008-nissan-gt-r

Första bilden på Nissan GT-R

Nissan GT-R är efterföljaren till Skyline GT-R – en av många älskad japansk sportbil. Nu har Nissan släppt en första bild på bilen som får runt 450 hästkrafter i grundutförande.

Egentligen är bilden ännu mörkare än som du ser den här ovan, men vi har ljusat upp bilden en aning för att kunna se mer. Japanska biltillverkare har fått för sig att förhandsvisa sina nya bilar med dunkla bilder. Se bara på Subarus alla bilder på nya Impreza WRX STI som nästan är kolsvarta.

Vi har skrivit om nya Nissan GT-R förr. Då fanns det tyvärr inte mycket information om bilen, mer än att den i Japan kommer att kosta motsvarande 430 000 kronor i grundutförande.

Det som kommit till kännedom de senaste dagarna är att motorn blir en V6 på 3,8 liter med runt 450 hästkrafter i standardmodellen. Bilen driver på alla fyra hjulen och kraften till dessa förmedlas via en automatlåda med paddel-växling. Manuell låda kommer inte att erbjudas.

Även om standardmodellen av GT-R redan är en potent sportbil, så kommer GT-R längre fram i tiden att erbjudas i ett par olika sportversioner med fler hästar under huven – upp mot 550 hästkrafter enligt rykten på Internet.

Nissan verkar ha siktet direkt inställt på Porsches vagnar, minst lika mycket effekt men till ett betydligt lägre pris.

När Nissan GT-R kommer till Europa och vad den kommer att kosta är okänt. Vill man se bilen ”live” så är det bara att ge sig ner till Tokyosalongen som drar igång om drygt två veckor, där den begår sin publika världspremiär.