Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilden på kommande Corvette C8 Zora

Ryktena som länge cirkulerat om att en Corvette med mittmonterad motor skulle vara på kartan hos Chevrolet är nu hetare än någonsin, efter att en före detta leverantör till GM, Katech, lagt upp en bild på sin hemsida som visar en bit av kommande Corvette C8.

Bilden, som nu tagits ner igen av Kasech, visar fronten av en skiss på kommande Chevrolet Corvette C8 med beteckningen ”2018+ Corvette ZR1/Zora LT5” under. Anledningen att detta eldat på ryktena om en Corvette med mittmotor är just att bilen bär namnet Zora. Zora Arkus-Duntov var en av de som arbetade med Corvette vid bilens födelse och han var länge en förespråkare för att Corvette borde ha mittmotor. Redan innan bilden på nya C8 kom fram hade det ryktats om att Zora-namnet skulle kunna komma att hamna på en eventuell mittmotors-Corvette. Dessutom lade GM ner ungefär 3,7 miljarder kronor på att uppdatera Corvette-fabriken för drygt ett år sedan, vilket mycket väl skulle kunna vara för att utveckla nya Corvette C8 Zora.

Bilden visar inte mycket, och är dessutom hyfsat suddig, men utifrån den kan vi se strålkastare som påminner om de som finns på C7 idag, och en front som bär drag av Chevrolet Camaro ZL1 som visades tidigare i år. 

Ska vi tro det som står under bilden så kan vi anta att bilen kommer att debutera på bilsalongen i Detroit under 2018.